+(387) 061/ 736 - 360 holidaytravelzivinice@gmail.com

VIKEND U HERCEGOVINI

06.03 – 07.03.2021

Noćenje na bazi polupansiona

„S Mostarom je drugačije, s njim se nikad ne opraštam. Jer, Mostar možeš napustiti, al on ne napušta tebe. Uvuče ti se pod kožu, protiče ti kroz vene i sjedini se s tobom, a da nisi ni svjestan toga. I onda je kasno, nostalgija te zauvijek vuče ka gradu rođenom na obalama Neretve“ (A. Šantić).

DAN 1. 06.03.2021. (Subota) TUZLA–ŽIVINICE-MOSTAR–TREBINjE
Polazak grupe iz Tuzle u 05:00h; iz Živinica u 05:30h. Vožnja turističkim autobusom u pravcu Sarajeva, Konjica, Mostara-Stolac, sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Dolazak u Stolac gdje je predvidjen obilazak grada: Skrovište pračovjeka, utvrda Ilira, antički municipijum, srednjovjekovni grad, počivalište stećaka, odmaralište begova, posjet austrougara i puno više od toga. Stolac je ljepota prirode, maslina i vina, rijeka i slapova, sakralnih objekata četiri religije i opet, puno više i od toga. Nakon obilaska Stolca slijedi nastavak putovanja prema Trebinju. Smjestaj grupe u hotelu te obilazak i upoznavanje sa gradom uz laganu šetnju preko Arslanagića mosta iz XVI vijeka sagrađenom od kamena. Prelazimo preko rijeke Trebišnjice jedne od najvećih ponornica u Evropi i dolazimo u muzej Hercegovine čiji simbol predstavlja “Etno kuća” sa svojim sadržajima i arheološkom postavkom. Laganom šetnjom prolazimo kroz uske ulice starog grada gdje ćemo posjetiti Sahat kulu, gradske zidine sa trgovima. Prolazimo kroz gradska vrata (tunel) koja povezuju Stari grad sa ostalim dijelom grada. Dolazimo na “Trg Pjesnika” gde se možemo fotografisati sa drvećem starim preko 115 godina tj. platanima, koji predstavljaju simbol. Nakon obilazka grada povratak u hotel. Slobodne aktivnosti, večera. Noćenje.

DAN 2. 07.03.2021. (Nedelja) TREBINjE – MOSTAR -TUZLA
Doručak. Nakon doručka napuštanja hotela i polazak za Mostar gdje slijedi obilazak starog dijela Mostara. Slobodne aktivnosti. Sastanak sa grupom u dogovoreno vrijeme, te polazak za Tuzlu. Vožnja uz kraće pauze po potrebi grupe. Dolazak u Tuzlu u večernjim satima.

Cijena Aranžmana: 109,00KM/osobi

Aranžman uključuje:

  • Prevoz turstičkim autobusom
  • Smještaj u hotelu u Trebinju na bazi 1 noćenja sa polupansionom
  • Svecena večera uz muziku
  • Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja i boravka, i kompletna
    organizacija putovanja
  • Obilazak Mostara,Trebinja i Stolca

Aranžman ne uključuje:

  • Doplata za jednokrevetnu sobu 35,00 KM

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 35 putnika. Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.

POSJETITE NAŠ FACEBOOK I INSTAGRAM PROFIL