+(387) 061/ 736 - 360 holidaytravelzivinice@gmail.com


06.04. – 11.04.2021

Tri noćenja sa doručkom

Čuveni Alphonse de Lamartine je rekao:

„Ukoliko bi imali pravo na samo jedan pogled u životu, uputite ga ka Istanbulu“. 

Istanbul, znan i kao Bizant, Konstantinopol, Carigrad, danas je moderan, užurban velegrad. Grad koji se jedini na svijetu prostire na dva kontinenta, a zbog jedinstvenog položaja ujedno je i sječište različitih kultura i civilizacija koje se već vijekovima skladno isprepliću i nadopunjuju. Ovaj veliki mozaik Istoka i Zapada uistinu ima mnogo toga za pokazati, od rimskih akvedukta, bizantinskih crkava, monumentalnih muzeja,
velikih džamija s impresivnim minaretima, ali ponajprije svoju nadaleko poznatu gostoljubivost, prijateljsku i živahnu atmosferu njegovih ulica, restorana, kafana, trgovina, bazara. Bez obzira iz kojeg razloga nam se
priključite na ovom putovanju, budite sigurni da je Istanbul grad koji nudi brojna iznenađenja i jednostavno ostavlja bez daha.

DAN 1. UTORAK, 06.04.2021. BiH – SRB – BG 
Polazak grupe iz Banovića u 12:00h, vožnja prema sledećim rutama: Živinice – Tuzla – granični prelaz Rača, ugodna vožnja udobnim turističkim autobusom preko Beograda i Niša ka Sofiji i dalje ka Istanbulu sa usputnim zadržavanjima radi pasoških procedura, odmora i drugih potreba grupe.

DAN 2. SRIJEDA, 07.04.2021. ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u prijepodnevnim satima. Smještaj grupe u hotel. Nakon odmora  fakultativno obilazak Istanbula u pratnji stručnog vodiča: Sultan Ahmet, Hipodrom, Kapali Čaršija, Beyazit, Aya Sofija, cisterna Bazilika, Univerzitet. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 3. ČETVRTAK, 08.04.2021. ISTANBUL
Doručak. Nakon doručka fakultativni izlet: Krstarenje Bosforom – momenat kada s jedne strane vidite kopno Azije, a sa druge evropsko tlo. jednoiposatno krstarenje brodom od Kabatasa do mosta FSM. Nakon krstarenja Bosforom – fakultativni odlazak u muzej MINIATURK- muzej turskih građevina – atrakcija u minijaturi, a nakon toga odlazak
autobusom u kvart EYUP – posjeta Sultan Eyup džamiji Nakon toga fakultativno odlazak u SHOPPING OUTLET VENEZIA na Gaziosmanpaši. Prilika za shopping u poznatim brendovima: Nike, Adidas, US POLLO, Takko, Defacto, LC WAIKIKI. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 4. PETAK, 09.04.2021. ISTANBUL 
Nakon doručka fakultativni izlet – odlazak na USKUDAR + DJEVOJAČKA KULA – sagrađena na stjenovitom ostrvcetu na ulazu u Bosfor iz Mramornog mora. Odlazak u studio TAHT odakle se pruža predivan pogled na Istanbul. Slobodno vrijeme na Kapali čaršiji – ogroman starinski bazar sa stotinama radnjica sa suvenirima, tkaninama, nakitom, odjećom i raznim sitnicama. Povratak u hotel. Noćenje

DAN 5. SUBOTA, 10.04.2021 – ISTANBUL-EDIRNE-BiH
Doručak. Napuštanje hotela oko 10.00h. Polazak prema Edirnama – obilazak grada u pratnji vodiča: Selimija džamija, Arasta bazar. Slobodno vrijeme za kupovinu. Nastavak putovanja kroz Bugarsku prema Srbiji.

**CIJENA ARANŽMANA: 239,00KM**

Aranžman obuhvata:

 • prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, Video, Clima, Radio, DVD).
 • 3 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu u oblasti LALELI/AKSARAY.
 • posjeta Edirnama: džamija Selimija, Arasta bazar.
 • pratilac putovanja ispred agencije
 • troškove pripreme i organizacije

Aranžman ne obuhvata:

 • fakultativne obilaske i ulaznice za kulturno-historijske spomenike
 • obavezno putničko-zdravstveno osiguranje: 12,00 KM
 • Doplata za 1/1 sobu: 30,00 KM/dan/osoba

Fakultativni izleti / odvojeno:

 • ISTANBUL LOCO U PRATNJI LOKALNOG VODIČA – 5 EUR
 • Krstarenje BOSFOROM – 15 EUR
 • shopping venezia mega outlet – 10 eur
 • MINIATURK+SULTAN EYUP– 10 EUR
 • VIDIKOVAC CAMLICA + DŽAMIJA CAMLICA – 10 EUR
 • Djevojačka kula (Kizkulesi) + USKUDAR + MARMARAY – 20 EUR
 • (paket aranzman fakultativnih izleta 55 EUR)

Putna isprava (pasoš, putovnica) biometrijska sa rokom važenja 150 dana od dana polaska na putovanje.
Kalkulacija rađena na bazi 40 osoba.
U slučaju manjeg broja prijavljenih, agencija zadržava pravo korekcije cijena i/ili otkaza putovanja najkasnije 10 dana prije polaska.

POSJETITE NAŠ FACEBOOK I INSTAGRAM PROFIL